recensie van Karin

Onlangs heb ik een familieopstelling gedaan met paarden. Heel indrukwekkend!

Mijn vraag ging over dat ik regelmatig geen verbinding kan voelen met mezelf en anderen. Heel bijzonder was dat alle paarden binnenkwamen en naar ons toe kwamen. (dit was niet standaard bij de opstellingen). Voor mij een ontroerend moment en gevoel van overgave.

Mijn opstelling deden we buiten, de paarden bleven binnen.

Ik heb inzicht gekregen in de enorme machteloosheid en eenzaamheid in het gezin waar ik uitkom. Onder de deskundige begeleiding van Marieke en Frederieke werd het duidelijk welke rol o.a. mijn moeder hierin heeft gehad. Door de interventies van Marieke, Frederieke en representanten kwam er verbinding in het systeem.

Frederieke hield het proces bij de paarden in de gaten en kwam als ze terugkwam met informatie waar wij op dat moment ook mee bezig waren. Dit kwam heel erg binnen. Aan het eind van de opstelling stonden een paar paarden buiten te kijken.

De beelden van de paarden en de opstelling zijn nog regelmatig bij mij. In het dagelijkse leven heb ik meer vertrouwen in mezelf gekregen en in mijn proces, soms diepe rouw maar vooral optimisme, alsof er iets is afgevallen.

Heel erg bedankt Marieke, Frederieke en representanten.

Groetjes,  Karin’